Huidoneffenheden

Bij huidveroudering denken we vaak aan rimpels en fijne lijntjes. De gedachtegang is dat we deze moeten aanpakken om een jeugdige uitstraling te behouden. Maar dit is lang niet altijd het geval! Er zijn meer huidproblemen die een verouderingseffect hebben op onze huid. Lees hier welke huidproblemen u er ouder doen uitzien dan u eigenlijk bent.

Huidveroudering door ouderdomsvlekken, huidoneffenheden en zonnevlekken

Huidveroudering pigmentvlekjes

Zonschade is veel voorkomende factor die ons er ouder uit kan laten zien. Dit uit zich in pigmentatie, ouderdomsvlekken, verkleuring en ongelijkmatige teint. En hoewel het buiten misschien niet bijzonder zonnig lijkt, zijn de schadelijke UVA-stralen (de verouderende stralen) nog steeds van kracht.

IPL (Intense Pulsed Light) kan de tekenen van zonschade helpen verminderen voor een jeugdiger, verfrist uiterlijk. IPL werkt door speciale lichtstralen van hoge energie op de huid te pulseren. Zo pakken we oppervlakkige pigmentatie en ouderdomsvlekken aan. Overtollig pigment schilfert na de behandeling af, waardoor u een gelijkmatige huidtint krijgt.

Veroudering door roodheid in het gezicht

Roodheid, zoals rosacea en couperose, zijn veel voorkomende huidproblemen waardoor onze huid er ouder en ongezond uit kan zien. Naarmate we ouder worden, kunnen er kleine rode adertjes en gesprongen bloedvaatjes rond onze neus en wangen verschijnen.

IPL is een geavanceerde oplossing voor deze probleemgebieden in het gezicht. Daarnaast kan de ZO Skin Health Treatment ook helpen om de roodheid van de huid te verminderen vanwege de ontstekingsremmende en kalmerende werking van onder andere het ZO Skin Health Sulfur Mask.

Huidveroudering door littekens in het gezicht

Of het nu gaat om acné in uw tienerjaren, zonschade of huidbeschadiging; littekentjes in het gezicht laten onze huid er minder fris en gezond uitzien. Medische micro-needling met de SkinPen is een van onze meest populaire en effectieve behandelingen voor het verbeteren van littekens en de huidtextuur. Met micro-needling worden door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt.

Voor intensere behandelingen of uitgebreidere huidschade adviseren we onze fractionele laserbehandelingen. De non-ablatieve Erbium:Glass laser ResurFx zet de laserpulsen in deeltjes (ofwel fracties) heel dicht naast elkaar loodrecht in de huid. De laserstralen dringen zich als minuscule kolommen van warmtebundels diep in de lederhuid.

Beide behandelingen zorgen ervoor dat onze huid collageenweefsel produceert, dat sterker en steviger is dan voorheen. In een behandelkuur worden collageenvezels versterkt en wordt de huid sterker, gladder en steviger, met verbeterde textuur.

Veroudering door een onregelmatige huidtextuur

Huidveroudering fractionele laserEen verminderde gladheid van de huid; ruwe, droge plekken en vergrote poriën kunnen een belangrijk teken zijn van huidveroudering. Huidhydratatie en omgevingsfactoren zijn veel voorkomende oorzaken, samen met overtollige dode huidcellen die zich opbouwen aan het huidoppervlak.

Huidconditionerende behandelingen, zoals onze peelings, zijn ideaal voor het verminderen van ongelijkmatige textuur. Deze behandeling voor huidvernieuwing verwijdert dode huidcellen en stimuleert de bloedsomloop van de huid, waardoor een gladde, frisse en gezonde huid wordt bevorderd.

Plan een gratis intakegesprek

Huidveroudering Huidzorg HoutenHuidveroudering hoort bij het leven en is onvermijdelijk. Toch zijn er veel mogelijkheden om de huid zo lang mogelijk gezond en fris te houden. Benieuwd hoe we je daarbij kunnen helpen? Kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren huidtherapeuten. Zij brengt uw huidconditie in kaart en geeft u persoonlijk behandeladvies. Daarna stelt zij een effectief behandelplan op, die aansluit bij uw wensen.