Nachtzorg /
24 uur zorg
Voor wie?

Nachtzorg is voor iedereen die behoefte heeft aan zorg en ondersteuning in de nacht. Pro Direct Zorg biedt nachtzorg en 24-uurs zorg aan huis en wordt uitgevoerd door onze deskundige verpleegkundige. Onze nachtzorg kan uitkomst bieden aan mensen die door ziekte of een (tijdelijke) aandoening niet alleen overdag maar ook ’s nachts ondersteuning en verzorging nodig hebben. Vaak zijn dit patiënten die zich in de terminale fase van hun leven bevinden. De nachtzorg is er zowel voor de patiënt als voor het steunen en ontlasten van de familie en mantelzorgers. Zo kunt u gebruik maken van onze waak- of slaapdiensten zodat u met een gerust gevoel de nacht in kan gaan. Wanneer u twijfelt of nachtzorg in uw situatie een mogelijke oplossing is, kunt u vrijblijvend bellen naar. We denken graag met u mee.

Wat bieden wij?

Onze zorgverleners van het nachtzorgteam bieden ondersteuning om de zorg voor de patiënt zo comfortabel mogelijk te maken. Wij helpen u bijvoorbeeld met het toedienen van medicijnen, het verzorgen van een wond of met toiletbezoek. Ook complexe zorg kan professioneel aan huis geboden worden. De nachtzorgverpleegkundigen van Pro Direct Zorg zijn gespecialiseerd in palliatieve zorg bij de patiënt thuis. Ze hebben veel contact met huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners en kunnen u goed adviseren en verwijzen als dat nodig is.

De ondersteuning van onze zorgverleners bestaat onder andere uit:

  • persoonlijke verzorging
  • wondverzorging
  • hulp bij eten en drinken
  • toedienen van medicatie
  • advies over wat de patiënt kan verwachten
  • het bieden van een luisterend oor
  • tijdig signaleren van veranderingen en problemen

Indicatie & vergoeding

Om in aanmerking te komen voor nachtzorg of 24-uurszorg heeft u een terminale indicatie nodig van huisarts of arts in het ziekenhuis. Indien de zorg nodig is in de laatste fase van het leven dan kan onze wijkverpleegkundige palliatieve zorg indiceren. Palliatieve nachtzorg valt hier vaak onder en wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Pro Direct Zorg gaat dit voor u na.