Verpleging
Voor wie?

Pro Direct Zorg biedt verpleging aan mensen die hulp of begeleiding nodig hebben. Dat kunnen bijvoorbeeld ouderen zijn, mensen die net uit het ziekenhuis komen, mensen met een chronische ziekte of een lichamelijke of verstandelijke beperking of mensen in de terminale fase van hun leven. Indien u een verpleeghuisindicatie heeft maar er de voorkeur aan geeft om thuis te blijven wonen in uw vertrouwde omgeving dan komt Pro Direct Zorg graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. In een goede samenwerking met uw familie/mantelzorg doen wij er alles aan om aan uw wensen tegemoet te komen. Indien nodig betrekken we uw huisarts of specialist erbij. Heeft u momenteel geen verpleeghuisindicatie maar wel behoefte aan zorg en verpleging? Ook dan kunt u contact met ons opnemen zodat wij uw situatie kunnen inventariseren en eventueel de aanvraag voor u kunnen doen.

Wat bieden wij?

Pro Direct Zorg levert naast zorg ook verpleging in de thuissituatie als de zorgvraag dat nodig maakt. Met hulp uit uw eigen sociale netwerk en van de verpleegkundige van Pro Direct Zorg kunt u veilig en zelfstandig thuis blijven wonen. Bij deze vorm van thuiszorg kunt u denken aan indiceren, signaleren, wondverzorging, het innemen van medicijnen, stomaverzorging, katheteriseren en het geven van injecties. Ook helpen wij graag met persoonlijke verzorging en huishoudelijke hulp. Onze ervaren verpleegkundigen werken professioneel, met passie en respect en stemmen de zorg af op uw persoonlijke wensen. Bij Pro Direct Zorg wordt alle zorg en verpleging door dezelfde zorgverlener uitgevoerd. Zo ontstaat rust en continuïteit in de zorgverlening en kunnen ze u de volledige aandacht geven die u nodig heeft. Onze zorgverleners volgen regelmatig cursussen om de best mogelijke zorg te kunnen bieden. Zo kunt u veilig en zelfstandig thuis blijven wonen, met de zekerheid dat u door een professioneel team wordt ondersteund.

Indicatie & vergoeding

Om voor verpleging in aanmerking te komen, heeft u een indicatie van de wijkverpleegkundige nodig. Pro Direct Zorg adviseert u graag bij de aanvraag van uw indicatie. De wijkverpleegkundige stelt op basis van uw omstandigheden een indicatie op waarin omschreven is op welke ondersteuning u op grond van de Zorgverzekeringswet aanspraak heeft. De kosten voor verpleging worden vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar. U kunt altijd een beroep doen op thuiszorg van Pro Direct Zorg ongeacht waar u verzekerd bent. U betaalt geen eigen bijdrage. Voor aanvullende hulp kunt u uw zorgverzekeraar vragen wat er wel en niet vergoed wordt. Indien u een persoonsgebonden budget hebt kunt u ook bij Pro Direct Zorg terecht.